sor logo k

ev temizlik01Ev temizliği son derece hassas bir konudur. Temizlik sürekli yapılması gereken bir iştir. Ev ortamının daima temiz olması kişiye ya da aileye sağlıklı ve rahat bir ortam sunduğu gibi aynı zamanda huzuru ve de konforu bir arada getirmektedir. 

Ev temizliği özellikle de bayanların en hassas oldukları konulardan biri olmaktadır. Çünkü aile içinde temiz bir yerde oturmak, misafirler tarafından bir bayanın evinin beğeniliyor olması gibi konular bir bayan için son derece önemlidir.

Ev temizliğini iki temel sınıfa ayırmak mümkündür. Bunlardan birincisi; Günlük temizlik adını verebileceğimiz yüzeysel temizlik , ikincisi ise ; derin temizlik adını verdiğimiz çok sık olmamakla birlikte belli aralıklarla yapılması gereken temizlik türüdür.

Ev temizliğinde günlük temizlik, kişinin evde bulunan dağınıklıkları toparlaması, halıları süpürüp yerleri silmesinden meydana gelen kısa ve genel bir temizlik türüdür. Bu temizlikgenellikle sık olarak tekrar edilmesi gereken, esasında tozların alınmasına yönelik, örneğin; bebeği olan bir ailede yerlerin tozlu olmamasını sağlayan ve de çok fazla vakit almayan bir temizlik türüdür. Bu ev temizliğinde dikkat edilmesi gereken temel bir takım kurallar ya da püf noktalar bulunmaktadır. Bunlardan ilki ev temizliği esnasında ilk olarak çok temiz alandan kirli alana doğru gidilmesi gerektiğidir. Örneğin; evimizde tuvalet ya da banyo kirli alan olarak kabul edilirken, yatak odası ise temiz alan olarak kabul edilebilmektedir. İlk olarak temiz alanın temizlenerek kapatılması kirli alandaki pisliğin temiz alanlara yayılmasını engellemek açısından önemlidir.

Ev temizliğinde derin temizlikte ise; perdelerin tek tek yıkanması bu esnada camların özenli bir biçimde silinmesi, halıların kaldırılarak bütün mobilyaların silinmesi, mümkünse halı ve koltukların temizletilmesi ya da temizlenmesi, mutfak raflarının silinmesi gibi daha derin ve uğraştırıcı olan işler yer almaktadır. Bu temizlik çok sık yapılmasa da düzenli aralıklarla tekrar edilmesi son derece temiz ve ferah bir eve kavuşulmasını sağlayacaktır.

EtiketDış Cephe ve Cam TemizliğiOfis Büro Temizliğiİnşaat sonrası temizlikVilla TemizliğiEv TemizliğiKoltuk YıkamaFabrika TemizliğiOto Park TemizliğiRestaurant TemizliğiPlaza & Showroom TemizliğiOkul TemizliğiBanka TemizliğiCamii Temizliği

Öğeyi Oyla
(0 oy)
Yorum eklemek için giriş yapın
Parite
Wed, May 18, 2016, 5:12PM UTC
NamePriceChange% Change
EUR/USD 1.1279 -0.0033 -0.2939%
USD/JPY 109.6700 +0.5250 +0.4810%
GBP/USD 1.4612 +0.0151 +1.0442%

Hava durumu istanbul

ISTANBUL

Go to top