sor logo k

Sabah Haberleri

Filter has no result

Popular

Filter has no result
Politika

Politika (16)

AK Parti Grup Başkan Vekili Turan: Bunu Genel Başkanımız açıklayacak

AK Parti Grup Başkan Vekili Turan, kabine revizyonuyla ilgili soruyu yanıtlarken "Bunu Genel Başkanımız açıklayacak" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, yarın saat 12.00’de AK Parti’nin kapalı grup toplantısını yapacağını belirterek, Grup Başkanı’nı seçeceklerini ifade etti.

RTE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mukaddes Emanetler Işığında" adlı sergi ve konferans programına katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Erdoğan, "Dün bize hasta adam diyenlerin bugün kendilerinin ekonomik, sosyal, siyasi hastalıkların pençesinde kıvrandıklarını biliyoruz. Bu kritik dönemi bizim çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Şunu unutmayalım, her kriz yeni bir fırsattır. Bize kurulan tuzakları tersine çevirip yeni bir yükselişin basamakları haline getirebiliriz. Bu şansımız, insan gücümüz var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mukaddes Emanetler Işığında" adlı sergi ve konferans programına katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Erdoğan, mukaddes emanetlere ev sahipliği yapmanın en büyük iftihar sebeplerinden biri olduğuna dikkat çekerek, "Açıkçası bu emanetlere bizden daha iyi sahip çıkabilecek hiçbir şekilde saygıda kusur etmeyecek bir başka millet olduğunu da sanmıyorum. Dünyayı etraflıca geziyorum, dolaşıyorum gerçekten bu hassasiyeti bizim milletimiz emanetleri aldığı andan bugüne çok çok dikkatli hassasiyetle buraya kadar getirdi ve güçlenerek de götürüyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün bize hasta adam diyenlerin bugün kendilerinin ekonomik, sosyal, siyasi hastalıkların pençesinde kıvrandıklarını biliyoruz. Bu kritik dönemi bizim çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Şunu unutmayalım, her kriz yeni bir fırsattır. Bize kurulan tuzakları tersine çevirip yeni bir yükselişin basamakları haline getirebiliriz. Bu şansımız, insan gücümüz var" dedi.

"NE ECDADIMIZ VARMIŞ BİZİM"

Surre Alayları ile adet haline getirilen Mekke ve Medine'deki yoksullara yardım dağıtma işinin 1924'e kadar sürdürüldüğünü anlatan Erdoğan, "Ne milletmişiz ya, ne ecdadımız varmış bizim. Hiç bunları hafife almamış, sonuna kadar sahiplenmiş. Esasen bu güzel geleneği yeniden başlatmayı da düşünmeliyiz, başarmalıyız. Milletimizin tamamının katkılarıyla oluşturulacak bir fon aracılığıyla mübarek üç aylar boyunca Mekke ve Medine'de bulunan dünyanın her köşesinden gelmiş gariplere yardım ulaştıracak bir mekanizmayı da kurabiliriz bunun da gayreti içerisinde olmamız gerekir" şeklinde konuştu.

"BÖLGEDE OYNANAN OYUNUN BİRLİĞİMİZİ HEDEF ALDIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

"Asırlar boyunca İslam'ın ve Müslümanların en nadide eserlerine ev sahipliği yapmış Suriye ve Irak topaklarında yaşanan vahşet yüreklerimizi parçalıyor, yakıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bazen şunu söylüyorum, 'Ah Suriye keşke seni tanımasaydım' tanıdıktan sonra tabii bu çok daha ağırımıza gidiyor. Bütün o eserlerin yerle yeksan olması bizi gerçekten yakıyor, yıkıyor. Bölgeden hemen her gün çocukların, kadınların, ihtiyarların, masum insanların ya terör örgütleri ya da güya onlara karşı operasyon yürüten güçler tarafından katline dair acı haberler geliyor. Türkiye olarak bu acıların önüne geçebilmek için hem kendi sınırlarımız boyunca hem de uluslararası alanda elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Esasen bölgede oynanan oyunun bizim birliğimizi, beraberliğimizi geleceğimizi hedef aldığını da çok iyi biliyoruz ama ne yazık ki hala -üzülerek söyleyeceğim- birliğimize, beraberliğimize, dirliğimize gayret sarf etmeyip acaba nasıl kendi içimizde bölünebiliriz? Bunun gayreti içerisinde olanları da gördükçe bu bizi ayrıca yaralıyor.

"BU SENARYONUN NETİCEYE ULAŞMASINA İZİN VERMEDİK"

Her zamankinden çok daha fazla birliğe, beraberliğe kardeşliğimizi güçlendirmeye ihtiyacımızın olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Bizim bu dayanışmamız bu birliğimiz, bu beraberliğimiz tartışılmaz. Bunun güçlenerek devam etmesi olmazsa olmazımızdır. Bugüne kadar bu senaryonun neticeye ulaşmasına izin vermedik. İnşallah bundan sonra da bölünmemize zemin hazırlama gayreti içerisine bu fırsatı milletimizle beraber vermeyeceğiz. Türkiye'nin istiklali ve istikbali için yürüttüğü mücadelenin başarısı tıpkı bin yıldır olduğu gibi tüm İslam coğrafyasının istiklali ve istikbaline önderlik edecektir. Hatta daha da ötesi, Türkiye'nin duruşu dünyanın her yerindeki mazlumlar ve mağdurlar için de bir umut kaynağı olacaktır. Zaten halklar nezdinde bir sıkıntı yok, sıkıntı başka yerde."

"HER KRİZ YENİ BİR FIRSATTIR"

Türkiye'nin bölgede ve dünyada üstlendiği misyonun hakkını vermenin millet ve devlet olarak boyun borcu olduğunu söyleyen Erdoğan, "Dün bize hasta adam diyenlerin bugün kendilerinin ekonomik, sosyal, siyasi hastalıkların pençesinde kıvrandıklarını biliyoruz. Bu kritik dönemi bizim çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Şunu unutmayalım, her kriz yeni bir fırsattır. Bize kurulan tuzakları tersine çevirip yeni bir yükselişin basamakları haline getirebiliriz. Bu şansımız, insan gücümüz var. Bunun için birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize çok sıkı bir şekilde sahip çıkmamız şarttır" değerlendirmesinde bulundu.

SABAH 

chp yarin olaganustu toplanacak 9073515

CHP yarın olağanüstü toplanacak
CHP Parti Meclisi (PM) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevkini görüşmek üzere yarın olağanüstü toplanacak.

NURİ OKUTAN

Değişimden yana olup MHP Genel Başkan adaylarına verdiği destekle gündeme gelen MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Meral Akşener ile birlikte hareket ettiğini açıkladı.

19

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yargı kararlarını hiçe sayarak, 10 Temmuz'da seçimli kongre ilan etmesinin ardından yaşanan kafa karışıklığı ortadan kaldırılıyor.

Yargıtay'ın kesinleştirdiği "MHP olağanüstü kongreye gitsin"  kararından sonra yargı kararı ile görevlendirilen çağrı heyeti tüzük kurultayı için tarihi netleştirdi. Siyasi kulislerden edinilen bilgiye göre, çağrı heyeti, MHP'nin olağanüstü tüzük kurultayının 19 Haziran Pazar günü toplanacağını ilan edecek.

YARGITAY

Yargıtay'ın MHP'de Olağanüstü Tüzük Kurultayının toplanması için oy birliği ile onadığı davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Kararda, “Olağanüstü kongre talebi delege sayısının 5'te 1'in ulaşan üyelere kanunen tanınmış haktır'' denildi ve şu görüşlere yer verildi:

PKK NEYSE

Cumhurbaşkanı Erdoğan , Kırşehir- Ahi Evran Külliyesindeki Ahilik Haftası Kutlama Törenine katıldı. Erdoğan konuşmasında "Fethullahçı terör örgütü olarak tavsiye kararı aldık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Toplantısı'nda atılan sloganlara çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bunlar TBMM'de Cumhurbaşkanı'na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok. Bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Bunlar kan emicidir, haysiyet katilidir. Cumhurbaşkanı'na ve iktidar partisi mensuplarına küfredecek kadar alçalanlara ben diyecek bir şey bulamıyorum. En büyük bedeli, en kısa zamanda milletim ödetecektir. Bunların bölücü terör örgütüyle ne farkı var. Bunlar parlamento içinde siyasi terör estiriyorlar" dedi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, paralel yapılanma hakkında Bakanlar Kurulu'na tavsiyede bulunduklarını belirterek, "Fetullahçı Terör Örgütü tavsiye kararı aldık ve Bakanlar Kurulu'na gönderdik. Bunlar PYD neyse, YPG neyse, PKK neyse bunlar da aynı kategoriden yargılanma sürecine girecekler" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kırşehir'de Ahilik Haftası kutlama törenine katılyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelede ülkemizin her şehri gibi Kırşehir de şehitler verdi. Biz bugüne kadar hiçbir faninin önünde eğilmedik. Biz sadece rükuda Rabbimizin önünde eğildik. Bundan sonra da hiçbir faninin önünde eğilmeyeceğiz. Bize de yakışan budur, olması gereken budur. Biz ecdadımız nasıl mücadele verdiyse öyle mücadele vereceğiz. Terörle mücadele operasyonların şehit olanları rahmetle yad ediyor, yakınlarına sabır diliyorum. Şehitlik makamı ulaşılması kolay bir makam değil. Şehitlerimiz bu toprakları bir vatan yapmak için mücadelesini sürdürüyor. Bu ülke 1000 yıldır şehitlerinin, gazilerinin hürmetine ayaktadır. Bu topraklar uğrunda ölmeyi göze alanlar olduğu için vatanımız olmayı sürdüyor. Milletimizin birliği, beraberliği, kararlı duruşu sayesinde hepsinin de üstesinden gelmeyi başardık.

CHP'YE TEPKİ: HAYSİYET KATİLLERİ

Bunlar TBMM'de Cumhurbaşkanı'na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok. Bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Bunlar kan emicidir, haysiyet katilidir. Cumhurbaşkanı'na ve iktidar partisi mensuplarına küfredecek kadar alçalanlara ben diyecek bir şey bulamıyorum. En büyük bedeli, en kısa zamanda milletim ödetecektir. Bunların bölücü terör örgütüyle ne farkı var. Bunlar parlamento içinde siyasi terör estiriyorlar.

"ER YA DA GEÇ YARGILANACAKLARDI"

Dokunulmazlıklarla ilgili teklif geldi, 376'yla dokunulmazlıkların kaldırılması, fezlekelerin dokunulmazlığının kaldırılmasıdır. Yargı bunları yargılayacak ve nihai kararını verecek. Niye korkuyorsun? Suçu olan gocunur. Zaten toplamda kaç milletvekili var 168, diğerlerinin böyle bir sorunu yok. Biz dürüstlüğün sorumlusuyuz. 168 kişininki de suç teşkil ediyor diye bir şey yok. Ancak bunlar içinde aracında silah taşıyan da, banka soyguncusu da, görevi kötüye kullanan da var. Yargı fezlekeleri parlamentoya gönderdi. Zaten er veya geç bunlar yargılanacaktı, yıllar yılı beklemeye gerek yok. Biz eğer bu adımları atmazsak, millet bunun hesabını sorar. Onun için de bu adımı atacağız.

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE

Dün yeni bir karar daha aldık, legal görünümlü terör örgütü dedik, Fetullahçı Terör Örgütü tavsiye kararı aldık ve Bakanlar Kurulu'na gönderdik. Bunlar PYD neyse, YPG neyse, PKK neyse bunlar da aynı kategoriden yargılanma sürecine girecekler. Bu millete çok çektirdiler, ümmeti parçaladılar. Biz kısmı kaçıp gidiyor, bir kısmı cezaevinde.

Birliğimize, beraberliğimize, devletimize dört elle sarılmalıyız. Başka Türkiye yok. Kendileri için başka devletler, başka bayraklar hayal eden varsa başka yere gidebilirler. Bizler buradayız. Çok önemli hadiseleri 3 yıldır yaşadık; Gezi olayları, darbe girişimi... Bütün terör örgütünün eylemleri, bölgemizdeki gelişmelerin hepsi birbiriyle ilişkili. Bu bir projedir. Bizler kaderin üstünde bir kader olduğuna inanıyoruz. Bizi tökezletmek isteyenler, Allah'ın yardımıyla 3 yıldır hep boşa çıktı. Ülke olarak kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bölücü terör örgütünün yaptıkları geçici, hepsi kontrol altında. Güvenlik güçlerimiz saklandıkları deliklerde birer birer yakalayarak akıbetlerine uğurladılar. Türkiye, kendisine silah çekene, teslim olana ne kadar müşfik davrandığını göstermiştir. Terör örgütü yeniden kırsalda eylem arayışına girdi. Şehirlerimizden sonra kırsalı da teröristlerden temizleyeceğiz. Bu operasyonlar sonuna kadar devam edecektir.

 

Kaynak: 

YENİÇAĞ

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, MHP'de tartışmalara neden olan kongre sürecine ilişkin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Eski MHP Milletvekili Akşener, avukatı Feridun Bahşi aracılığıyla, Cumhuriyet 
Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdi. 

4 genel başkan adayının Büyük Anadolu Oteli'ne geldikleri minibüste sürpriz bir isim de yer aldı.

MHP'li Oğan, Akşener, Aydın ve Özdağ sabah saatlerinde bir araya geldikleri Sinan Oğan'ın Öveçler'deki ofisinden, kurultayın yapılması öngörülen Büyük Anadolu Oteli'ne aynı araçla geçti.

MHP Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de aynı araçla geldi. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı otel etrafında toplanan grup Genel Merkez aleyhine sloganlar attı, "Bahçeli istifa" pankartları açtı. 

Kaynak: Kurultayda sürpriz isim

YENİÇAĞ

Tüm engelleme girişimlerine rağmen on binlerce ülkücünün toplandığı Ankara'da genel başkan adaylarından önemli bir bildiri geldi. İşte o bildirinin tam metni.

Kurultayın yapılacağı otelin girişine kurulan barikatların önünde 4 Genel Başkan adayı adına MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu tarafından ortak bildiri okundu. Bildiride şunlar kaydedildi:

  •  Başlangıç 
  •  Önceki 
  •  1  2 
  •  Sonraki 
  •  Son 
Sayfa 1 / 2

Hava durumu istanbul

ISTANBUL

Go to top