sor logo k

Sabah Haberleri

Filter has no result

Popular

Filter has no result

Nuri Okutan'dan çok net Akşener açıklaması

NURİ OKUTAN

Değişimden yana olup MHP Genel Başkan adaylarına verdiği destekle gündeme gelen MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Meral Akşener ile birlikte hareket ettiğini açıkladı.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, olağanüstü kurultay süreci ile ilgili soruları da yanıtladı. MHP'li Okutan, genel başkan adaylarından Meral Akşener ile hareket ettiğini açıklarken, şunları söyledi: 

"Sayın Akşener ile birlikte hareket ediyorum. Ama diğer değişim, yenilik isteyen aday adayları ile de çok yakın, gönülden, geçmişten kaynaklanan sıkı ilişkilerim var. Hepsini bu yarışa layık görüyorum. Onları takdir ediyorum ancak ben partililerimizle bu konuyu açık açık görüştüm. Onların istekleri ve milletin genel eğilimi doğrultusunda Meral Akşener ile birlikte hareket ediyorum."

Genel başkan adaylarının olağanüstü kurultay için imza toplamaya başladığını, bunun birkaç gün içinde sonuçlanacağını, kendisinin de imza vereceğini aktaran Okutan, başta Meral Akşener olmak üzere 20 civarında delegenin disipline sevk edilip partiden ihraç edileceği iddialarını da değerlendirdi.

Okutan, "Genel başkanımız ile ve parti yetkililerimizle basın önünde karşı karşıya gelmek gibi bir zor durumu yaşamak istemem. İnşallah böyle şeyler olmaz. Biz hep birlikte MHP'yi yüceltmek, yükseltmek arzusundayız. Milletin bizden beklentisi budur. Bu beklentiyi birbirimizi kırmadan, dökmeden ve en kısa zamanda yapabilirsek başarılı saymış olacağız kendimizi" dedi.

"Bu söylediklerinize yeni bir parti kurma çalışması da dahil mi?" sorusu üzerine Okutan, şu değelendirmeyi yaptı:

"Hayır. Ben MHP milletvekiliyim, kendimi bildim bileli bu hareketin içindeyim, bu hareketin dışında bir arayış içinde değiliz. Diğer lider aday adaylarının da birinci önceliği, başka bir parti arayışı içinde olmayacaklarıdır. Bizim partimiz MHP'dir. Türkiye bizden yeni bir çıkış bekliyor. Türkiye iyi yönetilmiyor, milletin bu arayışına cevap verecek yeniliği yapmamız gerekiyor. Çalışmaları bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor." 

Kaynak: YENİÇAĞ

Öğeyi Oyla
(0 oy)
Yorum eklemek için giriş yapın

Hava durumu istanbul

ISTANBUL

Go to top