sor logo k

Sabah Haberleri

Filter has no result

Popular

Filter has no result

İngilizce Özelinde Teknik Detaylar

to get kullanimi

İngilizce Özelinde Teknik Detaylar konusarakogren.com'da

Önemi her geçen gün artan dillerin başında gelen İngilizce her açıdan büyük fayda sağlamaktadır. Gerek iş hayatında olsun gerekse özel hayatta olsun avantajları bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, sosyal medya platformlarının hızla gelişmesinde dahi büyük bir katkısı bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar ile ortaya çıkmaktadır ki internet sitelerinin %60’ı İngilizce dil seçeneği ile hizmet vermektedir. Bunun dışında birçok uygulama ve oyunda yine İngilizce dilindedir. Aynı zamanda iş hayatı içinde olmazsa olmaz özelliklerden bir tanesi haline gelen İngilizce, hem maddi hem de manevi açıdan kişiye kazanımlar sunmaktadır. İngilizce öğreniminde oldukça farklı yöntemler bulunmaktadır. Bunların ortaya çıkmış olmasında farklı metotların denenebilir özelliklere sahip olması önemli olmaktadır. bilhassa kafa karıştıran gramer konularının anlaşılmasında oldukça büyük katkılar sunduklarını söylemek de yanlış olmayacaktır. Aynı kelimenin birden fazla kullanım alanı olması birçok açıdan negatif bir durum olarak görülse de önemli bir husustur. Bu özellikten dolayı kelimelerin kullanım yerleri ve şekilleri oldukça büyük önem arz etmektedir. Çünkü aynı kelime kullanılmış olsa dahi kullanılan yere veya kullanılan kelimeye göre cümleye kazandırdığı anlam çok değişik olabilmektedir. Bu kelimelerden bir tanesi olan to get kullanımı da böyle bir yapıya sahiptir. Genel olarak varmak, gelmek ya da almak anlamlarına gelen ekin kullanıldığı yan kelimeye göre şekillendiği görülmektedir. Bir isim ile birlikte kullanılırsa bu filleri karşılamaktadır. Ancak bir sıfatın yanında kullanılması durumunda ise zamanla yaşanan bir değişimden bahsedilmektedir. Bunların dışında kelime grubu olarak da tanımlanan şekillerde de kullanımı mümkün olmaktadır. başta Get by olmak üzere Get on, Get over, Get down, Get off şeklinde olan kelime grupları içinde de to get kullanımı görülmektedir.

Farklı şekillerde kullanım imkânı bulan kelime ve kelime gruplarını tam anlamıyla öğrenebilmek oldukça zordur. Defalarca pratik yapılması sonucunda kazanılan bir özellik olmasından dolayı geleneksel öğretim tekniklerine dayalı olarak kısa bir zaman diliminde yeterli noktaya gelinmesi bir hayli zor olabilmektedir. Bundan dolayı kelimelerin ezberlenmesine çok daha önem verilmelidir. Çünkü kelime daracığının gelişmesi sonucunda dile hakime olma oranı artmaktadır. Bu da pratik yapılmasını daha kolay hale getirmektedir. Özellikle ana dili İngilizce olan kişiler ile yapılan pratiklerde farklı kelime ve kelime gruplarının kullanılması büyük kolaylık da sağlamaktadır. İngilizce kelime uygulamaları bu anlamda son derece etkili bir şekilde kullanılabilir. Böylelikle çok daha eğlenceli bir şekilde kelime ezberlenmesi de mümkün hale gelmektedir. Çok fazla sayıda kelimeye sahip olan bu uygulamaların etkili kullanılmasıyla önemli bir kazanım elde edilmesi de imkân dâhilindedir. Basitten zora doğru giden farklı alanlardaki kelimelerin öğrenimi de her zaman mümkün hale gelmektedir. Herkesin sahip olduğu akıllı telefonlara kolaylıkla yüklenebilen bu kelime uygulamalarının oynanması da her yerde mümkündür. Unutulmamalıdır ki yeterli dil bilgisi seviyesine sahip olunması durumunda bile kelime bilgisi yetersiz olan kişilerin İngilizceyi etkili bir şekilde kullanabilmesi söz konusu değildir.

Kelime bilgisinin çeşitlenmesi de son derece etkili bir konuşmayı beraberinde getirmektedir. Çünkü konuşulacak konuya uygun kelimelerin bilinmemesi halinde dar bir şekilde anlaşılma korkusu olmaktadır. Bundan dolayı farklı mecralara ve hususlara ait kelimelerin öğrenilme durumu belli bir plan çerçevesinde olmalıdır. Öncelikle fiillerin çok fazla sayıda öğrenilmesi önemlidir. Bunun yanı sıra farklı amaçlar içinde kelime öğrenimi yapılması mümkün olmaktadır. http://www.konusarakogren.com/blog/bayraklarin-ingilizce-karsiliklari-anlamlari/ linki ile açılan sayfada birçok farklı ülkenin bayrakları bulunmaktadır. Başta coğrafya ile ilgilenen kişiler olmak üzere yurtdışı seyahat yapan kişiler için önemli bir detaydır. Böylelikle ülkelerin bayraklarının sahip oldukları özelliklerde öğrenilebilmektedir. Ayrıca çok farklı şekillere sahip olan bayraklarının İngilizce karşılığının da öğrenilmesi telaffuz açısından elzemdir. Bunun dışında oldukça önemli olan site içerisinde çok farklı konulara ait geniş imkânlarda sunulmaktadır. Ayrıca farklı öğrenim tekniklerine özel makale sayfaları da yine site içerisinde yer almaktadır.

Öğeyi Oyla
(0 oy)
Yorum eklemek için giriş yapın

Hava durumu istanbul

ISTANBUL

Go to top